Stone Fence Reconstruction

The entire length of the street boundary of the Cranewood building is marked by three sections of stone fence. The southern section (pictured below) was significantly slanted toward the sidewalk, which required rebuilding. Rather than rebuild in the same location, the client and I decided to move the fence away from the street to a location to a more level and equally offset as the other two sections of fence.

DSCF2585
The fence in it’s found state and original location.
IMG_0998
The fence in it’s found state and original location.
IMG_1007
The fence in it’s found state and original location.

The new site was prepared with 6” of drained gravel below a 7” reinforced stepped footing. The length of the fence was shortened, allowing me to exclude some of the most deteriorated stones The fence was rebuilt in a moderately hydraulic lime mortar.

IMG_1031 (1)IMG_1195IMG_1206 (1)IMG_1207 (1)IMG_1204IMG_1286IMG_1287IMG_1319IMG_1321

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s